A Veszprém nyerte a magyar kupát
2015. április 28. írta: kisspe4

A Veszprém nyerte a magyar kupát

A férfi kézilabda magyar kupa döntőjében Pécsen, a Veszprém elsősorban második félidőre feljavuló védelmének és több klasszisának köszönhetően 26-22-re nyert a Szeged ellen és ezzel ismét elhódította a serleget.

A mérkőzés előtt 23-szoros magyar kupa győztes Veszprém és a 6-szor első Szeged csatájából mindösszesen 1 játékos, Niko Mindegia hiányzott sérülés miatt a Pickből, rajta kívül teljes keretükkel érkeztek a csapatok a világ 2. legnagyobb rangadójára. A Veszprém idén 5 sorozatban indult, ezek közül 2-t már megnyert (szuperkupa, SEHA liga), a többiben pedig versenyben van, így a nap egyik kérdése az volt megszakad e ez a sorozat.

A két együttes legutóbb a magyar bajnokság rájátszásában találkozott egymással, 3 héttel ezelőtt, akkor a Veszprém hazai pályán 29-24-re tudott győzni átlövői remeklésének köszönhetően (Zeitz 10, Ilic 11 gól). A tavalyi kupadöntőben szintén Pécsen 27-21-re nyert a bakonyi együttes. Mindkét csapatot több száz szurkolója kísérte el, így teremtve kiváló hangulatot a pécsi sportcsarnokban, akik a mérkőzés előtt már fél órával hangpárbajt vívtak egymással, itt a szegediek tűntek győztesnek.

A Veszprém kezdte jobban az összecsapást, amely Ilic vezérletével a 13. percre 3 gólos előnybe került (7-4).A feszült mérkőzés kiváló taktikai csatát is hozott a 2 edző között: a Szeged variálta támadójátékát, gyors szélső befutásokkal, második beállóba érkező játékos zárásaival, valamint meglepetésre hatosfalas védekezésével felzárkózott a támadásban a szegedi falon egyre inkább fennakadó Veszprém ellen (20. p.: 9-9). Ekkor időt kért Ortega, ami után ismét a bakonyiak domináltak: a Szeged védelmét szélsőbefutással és Chema cselező képességével próbálták feltörni, aminek köszönhetően a félidőt 1 góllal meg is nyerték.

Félidő: 12-11.

A második játékrész első felében feljavult a Veszprém védelme, amely sokszor átjátszhatatlannak tűnt, ennek köszönhetően 19 perc alatt csupán 4 gólt kaptak, miközben elöl ez alatt az idő alatt 9-et lőttek, a fáradni látszó szegedi védőfal ellen, elsősorban a Nagy, Ilic párosnak köszönhetően, ráadásul egy durva szabálytalanság után piros lapot kapott a Tisza partiak védelmének oszlopa: Vranjes (49. p.: 22-16).

A kialakult helyzeten Pastor időkérése sem segített. A kapuscsere után Sierra ugyan bemutatott néhány bravúrt, de mindez kevés volt a felzárkózáshoz és a Veszprém hosszú lefolyású támadásokkal, sokszor passzívig támadva, Allilovic parádés teljesítményének köszönhetően olykor könnyű indításgólokat szerezve, végül 4 góllal győzött.

MKB-MVM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 26–22 (12–11)
Pécs, 3000
néző. Vezette: Dobrovits, Tájok
VESZPRÉM:
ALILOVIC – MARGUC 5 (1), NAGY L. 5, Chema Rodríguez 2, Sulic 3, M. ILICS 6 (1), Iváncsik G. 2. Csere: Schuch, Terzic, Zeitz 1, Ruesga 1, Nilsson, Gulyás 1, Ugalde. Edző:Carlos Ortega
SZEGED:
Wyszomirski – Prodanovics, Zubai Sz. 2, KÄLLMAN 5, Blazevic, Ilyés 3, Bombac 2. Csere: Sierra (kapus), BALOGH ZS. 5, Vranjes, Parrondo, A. García 2, Ancsin 3. Edző: Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 10. perc:
4–4. 15. p.: 9–5. 21. p.: 9–9. 38. p.: 15–13. 44. p.: 20–14. 48. p.: 22–15
Kiállítások:
8, ill. 6 perc
Hétméteresek:
4/2, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Carlos Ortega, a Veszprém edzője:
– Igazi kupadöntőt, nagyon jó meccset játszottunk. A Szeged megmutatta, hogy sokat fejlődött ebben az idényben, így két kiemelkedő tudású csapat küzdött. Az első félidőben még akadozott a támadójátékunk, de a másodikban már ez is rendben volt.
Carlos Pastor, a Szeged edzője:
– Nincs ekkora különbség a két együttes között. A nagyon furcsa légkörű döntőben a legfontosabb a kapusok közötti különbség volt. Úgy látszik, Magyarországon lehetetlen a Veszprém ellen győzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezilabda4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr737404690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása