A Veszprém kiütötte a PSG-t
2015. november 29. írta: kisspe4

A Veszprém kiütötte a PSG-t

MVM-VESZPRÉM - PSG 28-20

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának csúcsrangadóján a Veszprém hazai pályán elsősorban 2. félidőre feljavuló védekezésének és Ilic remeklésének köszönhetően meglepetésre simán, 28-20-ra verte a PSG-t, mellyel a csoport élére ugrott.

Az idei kiírás legfontosabb mérkőzésére készült a magyar és a francia bajnok. 8 forduló után ugyanis az erőviszonyok körvonalazódni látszottak, ami azt jelentette, hogy a csoportgyőzelemért folyó versenyfutás a Veszprém, a PSG és a Flensburg együtteseire szűkült. A mai meccs tétje tehát óriási volt: ki esik ki a versenyzők közül és szorul a csoport 2., 3. helyére?  (Mint tudjuk a csoportgyőztes autómatikusan negyeddöntős). A párizsi csapat egyetlen vereségét az első fordulóban szenvedte el, amikor Flensburgban kapott ki.  Az „odavágón”, az 5. fordulóban találkoztak egymással a felek utoljára, ahol egy végletekig szoros meccsen a francia együttes diadalmaskodott (29-27).

A sorsolás egyébiránt az elmúlt 2 idényben is úgy hozta, hogy a 2 együttes egymás ellen mérkőzött a final 4-ba jutásért, mindkétszer magyar továbbjutással.

Sabaté mester egyetlen hiányzója Zeitz volt, aki sérüléssel bajlódik, a vendégek teljes keretükkel érkeztek.

Félelmetes hangulatban, telt ház előtt kezdődött az összecsapás.  A Veszprém hatalmas lendülettel kezdett: elöl rendszerint kihasználta a PSG bal oldalának védekezési hibáit, és figuráit rendszerint Hansen védekezésére alapozta, ahol átlövések és remek bejátszások után tudott sorra eredményes lenni. A védekezés is remekelt, a franciák csak gyors indulást követően tudtak gólt szerezni (10.p. 8-2).

Ekkor időt kért Serdarusic és változtatott: kapust cserélt, védekezésben lehozta a gyengélkedő Hansent, helyette Narcisse-t küldte pályára. A hátul remeklő francia megzavarta a hazaiakat, akik sorozatban követtek el technikai hibákat és pontatlanul lőtték el a labdákat. A hátul is fellazuló magyarok pedig felengedték ellenfelüket (17.p.: 10-8). Ekkor időt kért Sabate és beküldte Chema Rodrigezt Palmarsson helyére. A spanyol irányító beállásával szélesebben használta a pályát a Veszprém, de a különbség nem tudott növekedni, hiszen hátul Luka Karabatic zárta el a védőket, aki a rossz napot kifogó Vori helyére érkezett és nyitott teret a lövőknek. Ehhez társult, hogy egy hazai hibát a vendégek rendszerint gyors ellentámadással és góllal büntettek.

Félidő: 16-14.

A második játékrészrészt is nagy lendülettel kezdte a Veszprém. Visszajött irányítani Palmarson aki szebbnél szebb labdákat adott társainak (elsősorban Sulicnak), a hátsó alakzat pedig Mikler teljesítményének javulásával felerősödött, aki ziccereket is hárított a franciák pedig képtelenek voltak betalálni és a 44. percig csupán 2 gólt szereztek (44.perc: 21-16). A hatosfala feszességéből ezúttal nem engedett a Veszprém és rendre kiszorított szögből, vagy előkészítetlen helyzetből kellett tüzelniük a vendégeknek, ráadásul döntőnek bizonyult az is, hogy Mikler teljesítménye feljavult, a franciáknál visszatérő Omeyeré viszont nem (22. p.: 25-18).

A vendégek hiába próbáltak meg mindent, a 2. félidőben nem találták a rést Mikler kapuján és mindössze 6! gólt dobtak (Hansen az egész mérkőzésen 1-et) ellenben a veszprémi 12-vel.

Végeredmény: 28-20.

A következő fordulóban a Veszprém Kielbe látogat, a PSG A Celjét fogadja majd.

Nyilatkozatok:

Javier Sabate, a Veszprém vezetőedzője:

A PSG egyre jobb, meccsről meccsre erősebbek. Május még messze van, szerintem kölnben is találkozunk majd egymással a final 4-ban. Jól kezdtük a meccset, gyorsak voltunk, ám vissza tudtak jönni, hiszen hátul sokat hibáztunk, ezeket gyors leindításokkal büntették. A 2. féidőben a Mikler vezette védelem remekül teljesített, hiszen 6 gólt kaptunk összesen ekkor.

A győzelem az egész csapat érdeme. Akár nyerünk, akár veszítünk azt egy csapatként tesszük. Kiemelném Nagy-ot aki támadásban és védekezésben is vezérünk.

Iváncsik Gergely, a Veszprém játékosa:

Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Egész héten a PSG-vel keltünk és feküdtünk, teljesen kiveséztük a játékukat, volt, hogy 2,5-3 órákat edzettünk. Nagyot játszottunk, csak gratulálni tudok a csapatomnak, hiszen 60 percen át küzdöttek.

Zvonimir Serdarusic, a PSG vezetőedzője:

Megérdemelten győzött a Veszprém. Meglehetősen rosszul kezdtük a mérkőzést, utána megtaláltuk azonban a játékunkat és 2 gólra tudtunk felzárkózni a félidő végére. Ezek után Mikler elkapta a fonalat és elhúzott a Veszprém, de sajnos mezőnyben is gyengélkedtünk tehát nem a kapusteljesítményen múlt. Nem is emlékszem ilyen meccsre, ahol ennyire kevés gólt tudtunk lőni. Sok meccs van még hátra, harcolunk tovább.

Nikola Karabatic, a PSG játékosa:

Nagyon jól és agresszíven játszott a Veszprém. Mi rosszul kezdtünk, ők pedig kiválóan. 7-2 után próbáltunk visszajönni, de a 2. félidőben nagyon rosszul játszottunk támadásban. Ebben a hangulatú arénában nem sok csapat tud nyerni. Egyetértek az edzőmmel, előre kell tekintenünk, hiszen van még esélyünk akár a csoport győzelemre is.

MVM Veszprém - PSG Handball 28:20 (16:14)
 
MVM Veszprém: Mikler - Gulyás, Iváncsik, Schuch, Ilic 10 (4), Palmarsson 4, Nilsson 1, Nagy 2, Ugalde 1, Marguc 3, Chema 1, Terzic, Sulic 6
 
PSG Handball: Omeyer, Annonay - Melic, Mollgaard 1, Vori 3, Kounkoud, Abalo 2, L. Karabatic, Hansen 1, Narcisse 4, Onufryienko 2, Honrubia 3, N. Karabatic 3, M'Tima 1
 
Hétméteres: 4/4 ill. 0/0
Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc

A bejegyzés trackback címe:

https://kezilabda4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr168124452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása