Feltörekvő Szeged
2016. április 19. írta: kisspe4

Feltörekvő Szeged

A világelitbe igyekszik a csapat

A magyar együttes komoly célokat tűzött ki maga elé, ugyanis a 2017-18-as szezonra magyar bajnok és final 4 résztvevő szeretne lenni. Ezek elérése érdekében a klub tulajdonosa minden eszközt igyekszik biztosítani csapata számára, beleértve a klasszis játékosok szerződését és egy új, minden igényt kielégítő, multifunkcionális, sportcsarnokot is.

Szisztematikus építkezés zajlik Szegeden: a klubban 2011-ben 95%-os részesedést vásárló Csányi Sándor mecénásnak köszönhetően ugyanis biztos anyagi háttér és stabil csapat alakult ki, melyre lehet alapozni.

A Szeged élére 2013-ban érkezett Juan Carlos Pastor-al a klub egy 2*3 éves tervet dolgozott ki. A célok egyértelműek: megnyerni a bajnokságot, valamint a Bajnokok Ligájában Final 4-ba jutni.

Az már most megmutatkozik, hogy jó úton jár a csapat: néhány éve EHF kupát nyertek, a 2*3 éves időszak feléhez közeledve pedig azt vehetjük észre, hogy a csapat felzárkózott, a világ bármely együttesével fel tudja venni a versenyt, beleértve a nála jóval erősebb kerettel rendelkező, hazai rivális, BL győzelemre törő Veszprémmel is. Elég csak a tavalyi, vagy az idei BL sorozatot, akár a hétvégi magyar kupa döntőt említeni.

Ezeket azonban csak átmeneti sikerként könyvelik el Szegeden. A következő 3 év már a közvetlen élmezőnyre történő felzárkózást szolgálja majd, melynek érdekében Pastor gyakorlatilag lecseréli csapatát.

Világklasszis érkezők, pótolható távozók:

A célok elérése érdekében a nemzetközi példákat követve Pastor minden posztra igyekszik 2 azonos képességű, klasszis játékost igazolni. Ehhez a tulajdonostól minden segítséget meg is kap.

Érkezik a jobb szélre a spanyol La Rioja egyik legjobbja, a rendkívül technikás Rodriguez Alvarez, aki a mellett, hogy ritkán ront ziccert, tavaly 10 gólt lőtt a Veszprémnek a BL nyolcaddöntő visszavágóján.

Mellé jön a Velenje egyik legeredményesebb játékosa, a 24 éves Mario Sostaric, kinek tehetségét jól mutatja meccsenkénti gólátlaga. A szlovén együttes utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésén például 9 találatot jegyzett a PSG ellen (2014-ben). A jelenlegi szélsők: Prodanovic és Parrondo elhagyják az együttest.

Jobb átlövő pozícióba csatlakozik a csapathoz a rutinos Denis Buntic, aki a Kielce színeiben eddig már három Final 4-on is részt vett. Ő a Veszprémbe távozó Ancsin helyére érkezik majd, poszttársa Balogh lesz.

Elhagyja a csapatot a sokat nem mutató Vladimir Vranjes, helyére a Motpellierből Matej Gaber érkezik. Poszttársai a még mindig csak 21 éves, de már válogatott Bánhidi Bence (Balatonfüred) és a csapatnál maradó Zubai Szabolcs lesznek.

A magyar együttes legfájóbb távozója az irányító pozícióból Kielcébe igazoló Bombac lehet. További rossz hír, hogy elmegy poszttársa is, az egyre intelligensebb játékot mutató Mindegia. Ami biztos, hogy pótlásukra érkezik Sostaric velenjei csapattársa, a szlovén együttes másik legjobbja, a 26 éves Stas Skube, akiben rengeteg potenciált lát Pastor. Sajtóhírek szerint érkezik mellé a Wisla Plock és az orosz válogatott ásza Dmitry Zhitnikov, ám őt 2017 nyaráig élő szerződés köti a lengyel ezüstérmeshez. Átigazolása abban az esetben valósulhat meg idén, ha megegyezés születik a kivásárlási árral kapcsolatban. Tatabányára távozik balátlövő pozícióból Illyés Ferenc, akinek helyére érkezik a Vardar Szkopje alapembere, a Szeged legnagyobb fogása, a világklasszis Sergei Gorbok.

Mellé jön még a fiatal tehetség, magyar válogatott Bodó Richárd. Marad a védekező specialista Blazevic, ám sajtóhírek szerint távozik a szezon második felében már klasszis teljesítményt nyújtó Antonio Garcia. Marad a védekezésben alapemberré vált Thiagus Petrus.

Balszélről távozik a gyenge teljesítményt mutató Curuvija, helyére a mindössze 22 éves, szintén magyar válogatott tehetség Bóka Bendegúz érkezik a Balatonfüredből, ő lesz Jonas Kalmann poszttársa.

Kapusposzton távozik Wyszomirski, Sierra viszont marad. Társa a hírek szerint a Kielce hálóőre Marin Sego lehet.

A játékosokat nézve tehát kijelenthetjük kiváló csapat épül Szegeden, mely sokra lehet hivatott. Ennek az együttesnek és fantasztikus szurkolótáborának új, minden igényt kielégítő multifunkcionális sportcsarnok is dukál. Jó hír, hogy a sok éve ígért komplexum végre felépül, az erre vonatkozó budget tervei ugyanis szerepelnek a kormány költségvetésében.

 

A Szeged várható kerete Szeptembertől:

Jobbszélsők: Alvarez, Sostaric

Jobbátlövők: Buntic, Balogh

Beállók: Gaber, Bánhidi, Zubai

Irányítók: Zhytnikov, Skube

Balátlövők: Gorbok, Bodó, Blazevic, Petrus

Balszélsők: Kalmann, Bóka

Kapusok: Marin, Sierra

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezilabda4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr918644718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása